Succes verhaal

Na de geboorte van mijn 2edochter, waarbij ik tijdens de zwangerschap, zwangerschapsdiabetes heb ontwikkeld, heb ik blijvend diabetes type 2 overgehouden. Hiervoor heb ik een tijdje vervolgafspraken gehad bij de internist in het ziekenhuis, die mij 3 maal daags hiervoor methformine heeft voorgeschreven. Uiteindelijk heeft de diabetesverpleegkundige van de huisartsenpraktijk dit overgenomen en was het advies; gewichtsafname door verandering in voeding en d.m.v. meer beweging, zodat mogelijk de medicatie verlaagd zou kunnen worden en zelfs helemaal niet meer nodig zou zijn.

Ik heb mij aangemeld bij fitland om te gaan sporten. Ik was ooit al eerder 20-25 kg afgevallen, maar destijds was ik nog alleen. Nu heb ik een gezin met 3 kinderen en wist dat dit voor mij geen makkelijke opgave zou zijn. Via fitland ben ik dan ook in mei 2017 in contact gekomen met diëtistenpraktijk Tahnee lifestyle. 

Samen met Tahnee ben ik toen gaan kijken hoe destijds mijn eetpatroon en leefstijl eruit zag. Ik was al een heel eind op de goede weg en wist in grote lijnen wel wat ik moest doen. Tahnee heeft mij een aantal extra tips en recepten gegeven en we hebben samen een globale dagindeling gemaakt die ik aan kon houden als eetpatroon. We stelden samen een doel (tussentijds streefgewicht) niet gelijk te groot, want succesmomenten tussentijds stimuleren om verder te gaan. Het belangrijkste doel was natuurlijk van de medicatie afkomen.

Tahnee en ik zien elkaar nu zo’n anderhalf jaar ongeveer iedere maand, maar als ik eerder contact wens, om wat voor een reden dan ook, kan ik altijd bij haar terecht. We praten over hoe het gaat, hoe ik me voel en dingen waar ik tegenaan loop of juist goed gaan. Ze geeft veel tips en betrekt waar mogelijk het hele gezin erbij. Zij is voor mij net even die extra stok achter de deur, die ik af en toe nodig heb om weer even “met de neus op de feiten te worden gedrukt”. Dit altijd op een positieve en stimulerende manier, die prettig is en voor mij goed werkt.

Nu, na anderhalf jaar ben ik inmiddels 17 kg lichter (belangrijk doel behaald; onder de 100 kg komen) en medicatievrij!

Binnenkort heb ik mijn eerste controle bij de diabetesverpleegkundige om te kijken hoe het nu werkelijk gaat zonder die medicatie. Ondertussen gaan we verder met het volgende doel. Uiteindelijk is mijn doel om een totale gewichtsafname van ongeveer 40 kg (dus nu ben ik bijna op de helft) te bereiken en een prima suikerspiegel te hebben. Dit door pure verandering van mijn levensstijl en die van mijn hele gezin. En ik weet zeker dat ik dit onder begeleiding van Tahnee moet kunnen behalen.

Laden...