Voedselverspilling tegengaan

Wij houden van duurzaam en houden absoluut niet van voedselverspilling. Daarom geven wij jullie graag wat tips om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast helpen deze tips ook om gezonder te eten. Want zeg nou zelf, heb jij nooit veel meer gegeten dan je nodig had omdat je het zonde vindt om weg te gooien? Maar wat als weggooien nou helemaal niet nodig is?

  • Heb je teveel eten over? Bewaar het in de koelkast en neem het de volgende dag mee als lunch. Of vries het in zodat je het op een later moment kun opeten.
  • Zijn je bananen iets te bruin geworden en kun je ze niet meer op tijd opeten? Snijd ze dan in stukjes en doe in de vriezer. Dan kun je ze later gebruiken voor in een smoothie. 

Kook jij ook altijd meer rijst of pasta dan je nodig hebt? Gebruik voortaan een eetmaatje. Dit is een maatbeker van het voedingscentrum waarmee je de juiste porties kunt afmeten. Hiermee kun je afmeten hoeveel macaroni, spaghetti, fusilli, penne, farfale, pipe rigate, couscous, rijst en risotto je nodig hebt per persoon. Zo kook je nooit meer teveel! Je kunt het eetmaatje bestellen bij het voedingscentrum of kom er een halen bij onze praktijk (OP = OP) 

  • Heb je nog allemaal verschillende ingrediënten in huis, maar geen idee wat voor een recept daarbij past? Kijk dan op de website: supercook.com/#/recipes. Je kunt daar alle ingrediënten invullen die in je koelkast of voorraadkast liggen en vervolgens krijg je verschillende recepten te zien. Ideaal toch?

Veel supermarkten, bakkers en restaurants hebben aan het einde van de dag eten over. Via de app Too Good To Go (toogoodtogo.nl) kun je maaltijden redden die anders zouden worden weggegooid én je krijgt ook nog eens een fikse korting op die producten. Zo kun je soms voor een paar euro een hele doos met ingrediënten scoren. Dat is een echte win-win situatie toch?

Laden...